nn

Підсумки чергових випробувань: зерновоз-КрАЗ економічний, ефективний, комфортний

09 липня, 2014

Завершився черговий етап експлуатаційних випробувань зерновозного автопоїзда КрАЗ-6511С4 «Караван». Цього разу проводилися порівняльні випробування автомобілів торгових марок КрАЗ і КамАЗ на базі Ладижинського філії ПрАТ «Зернопродукт МХП», розташованого у Вінницькій області. Сільськогосподарські автомобілі були задіяні на вивезенні технологічного вантажу з низькою щільністю з однієї з ділянок філії із вирощування птиці.

Порівняльні випробування показали значні переваги КрАЗ-Каравану перед конкурентом. КрАЗ виявився більш економічним і значно эфективнышим КамАЗа. Про це красномовно свідчать отримані від експлуатуючої організації результати, зазначені у Додатку до звіту з випробувань зерновозу. Зокрема, при однаковому обсязі перевезеного вантажу на однакову відстань, кількість ходок у КрАЗа практично в два рази менше, ніж у КамАЗа, що дає вдвічі більшу економію палива на одну тонна / кілометр і знижує вартість гектарної норми цього технологічного вантажу на 562 грн. Витрата палива зерновозу КрАЗ нижче, ніж у конкурента, вона складає 30 л/100 км (у КамАЗа - 35 л/100 км), що дає економію палива майже 2,4 млн.грн. на рік.

«Вражаючі показники для агробізнесу, де кожна копійка на рахунку. Вже зараз очевидно, що КрАЗ-Караван забезпечить нам реальну економію витрат на паливо і заробітну плату, а також значно знизить вартість вантажу, який перевозиться, - оцінка експлуатаційників.

За підсумками випробувань в даний час ведуться переговори про закупівлю великої партії автопоїздів КрАЗ-6511С4. Тепер українським аграріям сучасна вітчизняна техніка стане доступнішою, адже автопоїзд зерновоз КрАЗ «КАРАВАН» внесений до переліку Міністерства АПК України для подальшої реалізації його агрокомпаніям на умовах фінансового лізингу через НАК «Украгролізинг».

Довідка:

Автопоїзд КрАЗ-6511С4 «Караван» - одна з останніх перспективних розробок ПАТ «АвтоКрАЗ» для агропромислового комплексу України. Він успішно пройшов експлуатаційні випробування в українських зернових корпораціях, а також демонструвався на ключових аграрних виставках країни, отримавши високу оцінку фахівців.

Зерновоз КрАЗ, загальним обсягом 75 кубів, призначений для перевезення і самоскидного вивантаження сипучих і навалочних дрібнофракційних вантажів питомою масою від 0,4 до 0,85 т/м3 по дорогах всіх категорій.

Зерновоз має компонування «кабіна над двигуном», високі ергономічні  показники. КрАЗ-6511С4 «Караван» оснащений 400-сильним дизелем WP12.400E40 (Євро 4), зчепленням MFZ 430 і 12-ступінчастою механічною КПП. Автомобіль та причіп обладнані надійними і зручними в експлуатації самоскидними платформами обсягом 35 м3 і 40 м3 відповідно. 

Кількість переглядів 2711

Архів новин