nn

EUROSATORY 2014: KrAZ-MPV Shrek One потрапив у поле зору оборонних і миротворчих відомств багатьох країн світу

20 червня, 2014

На Міжнародній виставці «Eurosatory 2014», що відкрилася 16 червня в Парижі, відбулася прем'єра чергової новинки «КрАЗу» - бронеавтомобіля KrAZ-MPV Shrek One в модифікації Route Clearance Vehicle (автомобіль для розмінування маршруту). Це спільний проект ПАТ «АвтоКрАЗ» і канадсько-еміратської компанії Streit Group.

KrAZ-MPV Shrek One - броньований автомобіль високої прохідності класу MPV (Mine Protected Vehicle) з днищем v-подібної форми, базою для якого послужило шасі всюдихода КрАЗ-5233 колісної формули 4х4. Він призначений для дослідження небезпечних ділянок, пошуку і знешкодження вибухових пристроїв.

Автомобіль оснащений краном-маніпулятором для розмінування зі спеціальним обладнанням типу Grasping rake і системою CCTV, яке має дистанційне керування з кабіни. За бажанням замовника на кран може встановлюватися додаткове обладнання: вила, зачіп, пристрій для руйнування кірки, камера телевізійного спостереження. Також автомобіль може бути обладнаний пристроями Air Digger і Water Disruptor.

Бронювання автомобіля KrAZ-MPV Shrek One забезпечує захист від ураження стрілецькою зброєю, осколків гранат, підриву мін і відповідає рівню балістичного захисту B6 + / STANAG 4569 level 2 . На замовлення споживача шини можуть мати систему централізованої підкачки або оснащуватися технологією RunFlat, що дозволяє рухатися після пошкодження із збереженням керованості.

KrAZ-MPV Shrek One, представлений на французькому міжнародному збройовому форумі, був пофарбований у білий колір, що підкреслює одне з призначень автомобіля - роботу у складі миротворчих місій ООН для знешкодження вибухонебезпечних ділянок.

На думку основної аудиторії відвідувачів експозиції, KRAZ-ASV привабливий у тому числі й тим, що може бути виконаний в декількох виконаннях: Personnel Carrier (автомобіль для транспортування особового складу), KrAZ - Ambulance (швидка допомога), KrAZ - RCV (автомобіль для розмінування маршруту).

Слід зазначити, що очікування виробників броньовика щодо того, чи буде він затребуваний військовими і миротворцями різних країн світу, підтвердили вже перші виставкові дні. Попередні замовлення на цей автомобіль були отримані ще до експонування KRAZ-ASV на виставці.

За підсумками виставки з упевненістю можна сказати, що KrAZ-MPV Shrek One займе гідне місце в одному строю з аналогічною технікою свого класу. Підтвердження цьому - багатолюдність експозиції протягом усіх днів роботи виставки, висока оцінка бронеавтомобіля знавцями озброєння з різних країн світу, а також кількість проведених запланованих та оперативних переговорів з делегаціями Африки, Європи, Близького Сходу і Південно-Східної Азії.

ПАТ «АвтоКрАЗ» висловлює подяку всім партнерам і представникам,що  відвідали експозицію компанії на виставці «Eurosatory 2014», а також журналістів провідних вітчизняних і зарубіжних ЗМІ, які виявили нечуваний інтерес до української новинки.

 

Кількість переглядів 3361

Архів новин