nn

«АвтоКрАЗ» та Ощадбанк продовжує пошук взаємоприйнятних рішень

22 травня, 2014

Шановні колеги, партнери, шанувальники торгової марки «КрАЗ». У зв'язку з черговою недостовірної публікацією про судові суперечки ПАТ «АвтоКрАЗ» з Ощадбанком, розтиражованої ЗМІ з посиланням на видання «Вести», знову змушені повернутися до цієї теми. «АвтоКрАЗ» у квітні поточного року вже публікував детальне пояснення реального стану справ з даного питання, і до цього часу суттєво нічого не змінилося.

Як повідомлялося нами раніше, дійсно 9 жовтня 2008 року Холдингова Компанія «АвтоКрАЗ» підписала з Ощадбанком договір про відкриття кредитної лінії. Кошти, отримані заводом в рамках кредитної лінії, були спрямовані на поповнення оборотних коштів: придбання матеріалів, комплектуючих, енергоносіїв, виплату заробітної плати та податкових платежів до бюджетів усіх рівнів.

Протягом 2008-2009 років «КрАЗ» виконував умови кредитного договору і здійснював оплату відсотків за користування кредитними коштами та погашення кредитних траншів, згідно із затвердженими графіками, навіть попри економічну кризу 2008 року.

З об'єктивних причин, зокрема через триваючі кризові  явища в економіці України та країнах СНД, які різко знизили попит на автомобілі КрАЗ і запасні частини, систематичного невідшкодування державою значних сум заборгованості з ПДВ, у 2010 році компанія тільки частково змогла виконати свої зобов'язання перед Ощадбанком. Після чого банк звернувся до Господарського суду м. Києва з вимогою стягнути борги з ПАТ «АвтоКрАЗ» і його поручителів.

В даний час ПАТ «АвтоКрАЗ» та Ощадбанк намагаються врегулювати спори в досудовому та судовому порядках, паралельно працюючи над пошуком взаємоприйнятного рішення для обох сторін.

Позов Ощадбанку хоча і задоволено судом першої інстанції, але, згідно з чинним законодавством України, в законну силу не вступив, оскільки рішення суду ПАТ «АвтоКрАЗ» оскаржує в апеляційному порядку. Тому говорити про реалізацію заставного майна «КрАЗу» передчасно. З цієї ж причини вважаємо некоректною інформацію точних відсотків акцій та іншого заставного майна.

ПАТ «АвтоКрАЗ» звертається з проханням до всіх представників ЗМІ бути об'єктивними в подачі інформації, при необхідності - звертатися за коментарями і детальної інформацією  до ПАТ «АвтоКрАЗ». Некоректні висновки, засновані на недостовірній інформації, і «яскраві»  заголовки публікацій завдають шкоди репутації підприємства.

Кількість переглядів 1475

Архів новин