nn

2013 рік «АвтоКрАЗ» завершив ростом виробництва

08 січня, 2014

2013 рік за результатами виробничої діяльності став успішним для ПАТ «АвтоКрАЗ». На головному конвеєрі автозаводу було вироблено 930 автомобілів. Темп зростання до 2012 року - 115,1 %. Цього вдалося досягти завдяки комплексу заходів, вжитому керівництвом Компанії, серед яких: виведення на ринок нових моделей і модифікацій автомобілів, підвищення їх споживчих якостей, формування пільгових умов продажів, оптимізація цін і вихід на нові ринки збуту.

Необхідно відзначити, що друге півріччя «АвтоКрАЗ» завершив із майже дворазовим збільшенням обсягів виробництва, у порівнянні з першими шістьма місяцями, – виготовлено 602 автомобілі.

У загальному обсягові виготовлених автомобілів частка шасі склала 50%, бортових – 27%, тягачів – 20%, решта – самоскиди і спецтехніка. Враховуючи експортну орієнтованість ПАТ «АвтоКрАЗ», робота підприємства, в основному, була сконцентрована на виконанні зовнішньоекономічних контрактів.

Позитивна динаміка зростання виробництва спостерігається і в інших напрямках виробничої діяльності Компанії. Протягом року збільшився випуск різної продукції, що поставляється автозаводом по кооперації. Так, виробництво литва виросло на 28% і склало 53,5 млн. грн. Загальний обсяг виробництва запчастин та іншої продукції склав 47,1 млн. грн., що на 37% більше, ніж у 2012 році.

У 2013 році в ПАТ «АвтоКрАЗ» виконано великий обсяг дослідно-конструкторських робіт із розробки нових і модернізації серійних автомобілів. Крім цього, завершено роботи з сертифікації нового сімейства автомобілів КрАЗ із компонуванням «кабіна над двигуном» та інтегральним пластиковим капотом, розпочато серійне виробництво автомобілів із капотом інтегрального типу, у виробництві впроваджено багато заходів щодо підвищення якості та надійності автомобілів КрАЗ.

Одним із важливих результатів минулого року стало створення, виготовлення та успішні експлуатаційні випробування перспективних автомобілів нового покоління. Йдеться про зерновозний автопоїзд КрАЗ-6511С4 (Євро 4 ) з високими ергономічними показниками робочого місця водія, підвищеним до 75 кубів об'ємом вантажу, який перевозиться, і низькою витратою палива. А також, про екологічний автомобіль-шасі КрАЗ-5401К2 з високоефективним газовим двигуном Daimler екологічного класу Євро 5, під установку різних типів комунальних надбудов.

У 2014 році адміністрація і колектив Кременчуцького автомобільного заводу ставлять за мету нарощення темпів виробництва, освоєння нових моделей, поліпшення якості та підвищення споживчих властивостей автомобілів, що випускаються.

Кількість переглядів 1617

Архів новин